5.19.2011

Review Nur Kasih The MovieFilem yang ditunggu-tunggu oleh penggemar filem-filem yang bercorak drama. Disini lah penamat untuk satu fenomena yang pernah melanda Malaysia disaat drama Nur Kasih disiarkan di TV3 satu ketika dahulu. Hinggakan ibu, bapa, malah satu keluarga akan lekat di ruang tamu tepat jam 9 malam hanya untuk menonton rentetan kisah antara Adam, Nur, dan Aidil ini.

Filem ini is a must watch movie for this month. Tambahan pula, hujung-hujung bulan ni kan, dah dapat gaji kan..apa kata luangkan masa sebentar menonton filem ini. Banyak kekuatan filem ini. Antaranya ialah permainan emosi yang hebat oleh khabir bhatia dengan shot-shot yang menarik. Dengan shot-shot yang menarik, ia dapat menarik minat penonton. Hafiz Hamidon juga menyediakan runut bunyi yang memukau dan menepati emosi filem ini. Plot cerita yang kuat dan menarik hingga kita terbawa ke dalam alam cinta yang kuat antara Adam dan Nur. Dengan ending cerita yang menarik, jangan terkejut jika ia bukan seperti yang anda sangka kan.

For me, I give Nur Kasih The Movie ni, 8 out of 10. Walau pun tak berapa ikut sangat drama nya dulu, tapi selepas menonton filem ni rasa macam nak pegi Speedy dan beli VCD full episode yang berharga RM100 tu je.hahaha. Apa pun jangan lepaskan peluang untuk menonton filem ini di pawagam yang mula pada 19 Mei 2009. Chow, bedah...hahaha =)

P.S : Ini antara runut bunyi filem ini yang menarik hati aku.hahaha.


No comments: