6.10.2011

Apa Yang Gadis Perlu Tahu Tentang Jejaka


Hello dan As-salam. So, how was your day? okay tak? kalau tak okay tu biasa lah, lumrah manusia ada turun naik.hahaha.Okay, hari ni aku rasa nak kupas tentang.... "Apa Yang Gadis Perlu Tahu Tentang Jejaka". hahaha. Maybe macam gedik sikit..atau banyak, tapi aku rasa gadis-gadis perlu tahu apa yang jejaka fikirkan dan rasa sebagai seorang jejaka.So, aku rasa aku nak bagi pendapat aku sendiri tentang apa yang gadis-gadis perlu tahu.

Okay... aku rasa aku nak kata semua jejaka sama macam apa yang aku nak cakap ni, macam tak adil lah juga kan. So, aku just assume that segelintir jejaka yang akan bersikap sebegini, okay... kira dari apa yang aku lihat dan aku amati lah kan...hahaha. Firstly, gadis kena tahu yang jejaka ni sebenarnya tak suka kalau mereka dileteri atau pun kena nagging ke kan, something like that. For sure, korang pun tak suka kan kena leter macam2 bagai sama mama kalian, so sama lah macam kami.hahaha.tak best tau tak...so, next time kalau korang sdang bersemangat nagging kat kami jangan marah lah kalau kena cium kat pipi tu, sebab bagi aku itu je nak bagi senyap sebab gadis akan blushing.hahaha. =)



Next one is, bila kami caring tu... kami memang betul ambil berat pada korang. Bagi aku, bila seorang gadis tu dah dapat tarik perhatian aku secara total (indonesian punya bahasa yang bermaksud menyeluruh) , aku akan bagi sepenuh perhatian aku pada dia dan aku akan ambil berat pasal dia. Tanya dah makan ke, sihat tak, how was your day... something like that lah. Maybe korang rasa itu annoying, tapi itu lah cara jejaka bila caring pada gadis. Dan sampai sekarang, aku masih akan terfikir tentang gadis ni yang act dah lama aku tak jumpa dia dan aku mimpi dia 2 3 malam ni...tak pe..nanti aku tanya khabar dia. Lagi satu, ia juga macam satu pemangkin untuk mula kan conversation lah.so, korang layan je lah...okay?? =)


"Something are not important, tapi kami tetap nak tahu
 agar kami dapat mengenali kamu lebih rapat"


Lagi satu, jejaka ni memang kuat semangat tau tak? Its a fact. For example, bila dia ajak gadis keluar makan..walau pun bila gadis kata "eh, tak pe lah....saya dah makan...sorry.." bagi dia apa yang gadis tu cuba sampaikan adalah " eh, awak cuba lagi lain kali lah ye...jangan putus asa,okay? ". Bagi aku lah kan, benda ni memang berlaku pun. Well, setahun aku jadi macam tu. hahaha. kelakar juga bila diingatkan balik. Aku akan sentiasa cuba untuk keluar dengan dia, dan tiap kali aku ajak tu juga lah aku akan blushing dan gagap depan dia. hahaha. Ye lah, awak dah suka kat dia kan... lidah akan jadi kelu juga...so, bila jejaka tu kelu depan korang, haa... dia suka kat awak lah tu... jangan lah lepaskan peluang tu... bila jejaka dah suka, dia memang suka betul...True story. =)


" maybe korang tak perasan semua tu kan...tapi itu lah sebenarnya... "

Well...actually, banyak lagi facts yang perlu korang tahu tentang jejaka...kalau korang nak tahu lah kan. So, aku bagi tahu lah ya.Aku pun just nak kongsi je, so korang lebih memahami jejaka kesayangan korang tu.hahaha. Jejaka suka bila gadis senyum.. i mean senyuman yang ikhlas untuk mereka. Itu boleh buat kami cair teruk tahu tak? hahaha. Lagi, kami tak suka kena pukul. Sekali sekala tak pe lah, tapi sampai lebam tak best juga.hahaha.Nanti jadi macam cerita "9 September".Kesian Pierre Andre tu.hahaha. 



Lagi, ni kira aku lah ya.Aku tengok mata. Sebab bagi aku, dari mata lah kita boleh sampaikan apa yang kita rasa. Senang rasa tau tak? bagi aku lah kan.hahaha.itu sebab bila aku jumpa perempuan, aku akan terus tengok mata dia. macam stalker juga, tapi itu lah cara aku observe orang. Dari mata, terus turun ke hati dan kita akan ingat dia.hahaha. Dan, ehem2..mata dia cantik tahu tak? hahaha. So, aku rasa kalau nak bagitahu sampai habis semua, tak seronok lah. Nanti tak adventure lah korang nak faham tentang jejaka kan? So, i'll leave it to you untuk terus terokai minda jejaka dan cuba faham apa sebenarnya yang jejaka suka dan tak suka.All the best! =)


" saya kira macam rahsia alam juga lah kan...so, awak jangan putus asa untuk faham
saya ya.saya pun tak putus asa untuk faham awak! "


P.S: Aku rasa aku dah boleh mula lupa kan dia lah kot.Dia orang punya lah.Ariff... jangan kacau orang punya. Ramai lagi gadis...

2 comments:

cik n.haliban said...

menarik!!!
ada lagi tak entry pasal benda ni? hehe...
yang 'P.S' tu lagi menarik. hikhikhik...

Ariff Masrom said...

on the way...hahaha. "p.s" tu monolog dalaman sebenarnya.hahaha